Coronaregels voor wintersport Oostenrijk 2021/2022

De definitieve regels voor de wintersport in Oostenrijk zijn bekendgemaakt. De belangrijkste conclusie is dat weer mogen!

Het lijkt erop dat we in 2021 iets normaler naar de bergen kunnen dan in 2020. Maar toch is nog niet alles zoals het hoort te zijn. Volledige vrijheid voor de wintersporter is er helaas nog niet.

 De geldende regels voor 2021/2022

Grotendeels worden de regels die voor de herfst 2021 zijn aangekondigd doorgetrokken naar het winterseizoen. Zo blijft de FFP2 mondkapjes plicht gelden voor het gebruik van skiliften. Daarnaast geldt voor zowel de horeca als de skiliften de zogenaamde 3-G-Regel: bewijs van Gevaccineerd, Genezen of Getest.

De overige coronamaatregelen voor skiseizoen 2021/2022 in Oostenrijk hebben we hieronder op een rijtje gezet.

  • Iedereen is verplicht een FFP2-mondkapje te dragen in gesloten skiliften.
  • Voor het gebruik van skiliften dien je een 3-G-bewijs te laten zien. Dit wordt gecontroleerd bij de verkoop van de skipassen aan de kassa.
  • Berghutten en restaurants zijn toegankelijk op vertoon van een 3-G-bewijs.
  • Voor de après-ski gelden dezelfde regels als voor de nachtgastronomie. Dat wil zeggen dat de après-ski kan plaatsvinden, maar onder strenge maatregelen. In eerste instantie geldt hier ook de 3-G-regel. Als de coronasituatie verslechtert kan dit aangescherpt worden naar de 2-G-regel, wat betekent dat alleen genezen of gevaccineerde mensen toegang hebben.
  • Er geldt geen capaciteitsbeperking voor skiliften. Zo willen ze voorkomen dat er te lange rijen voor de lift ontstaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.