Top 5 mooiste skigebieden met focus op skiën, prijs en après-skiën

Oostenrijk is al jaren het land van de wintersport. Naast de goede pistes en wintersportvoorzieningen is aprés-ski hier ongeëvenaard. Maar waar moet je nu zijn in Oostenrijk. In deze blog stellen wij een top 5 samen van mooiste skigebieden. Belangrijk hierbij is het complete plaatje: Skiën, prijs en après-skiën .

  1. Ischgl

Voor ons is Ischgl de winnaar. Het gebied voldoet aan alle wensen voor de fanatieke skiër en kent daarbij de beste après-ski. In 2019 en 2020 was dit he..t meest gezochte skigebied in Oostenrijk.  Ischgl kent ruim 200 kilometers aan piste.

  1. Kitzbuhel – Kirchberg

Kirchberg heeft naast dat het een topskigebied is ook andere bezienswaardigheden. In het dorp vind je een middeleeuws kerkje dat is omringd door winkels, hotels, restaurants en kroegjes. De wintersportfanaten en zitten hier helemaal goed voor een dagje op de latten gevolgd door een gezellig avondje après-ski. In totaal is er 180 kilometer aan piste. 

  1. Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn

Het gebied heeft de naam Skicircus meegekregen. Het is één van de meest gevarieerde gebieden van Oostenrijk, waar sinds vorig jaar ook Fieberbrunn is aangesloten. Het skigebied heeft maar liefts 270 kilometer aan ruim 60 gezellige skihutten voor de après-ski. 

  1. Serfaus-Fiss-Ladis

Zowel voor skiërs als snowboarders is Serfaus-Fiss-Ladis een waar winterwalhalla. In totaal is er 214 kilometer aan piste. Meer dan de helft van de pistes zijn hier rood. Het gebied is op kinderen ingericht. Er is professionele opvang met skiles, in de restaurants zijn er speciale kindergedeeltes en er worden allerlei leuke activiteiten voor ze georganiseerd.

  1. Sölden

Naast dat Sölden een mooi en sneeuwzekere skigebied is met 146 kilometer aan piste, worden hier veel internationale ski- en snowboardwedstrijden georganiseerd. Sölden heeft zeer goede voorzieningen voor de wintersport.

Ook de après-ski is hier noemenswaardig.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.